Lydie Ghyselinck

“Door Marijn hebben we een stukje van Madrid leren kennen waardoor we verliefd geworden zijn op deze mooie stad . Marijn zijn uitstekende kennis over de geschiedenis alsook de achtergrond heeft ons doen snakken naar meer zodat we zeker terugkeren. In het Prado zagen we de belangrijkste kunstwerken en kregen van Marijn deskundige uitleg alsof hij sommige zelf had geschilderd. Een echte aanrader . Komt U voor de eerste keer naar Madrid ga dan zeker met Marijn op stap. Hij is zijn geld meer dan waard.”

Read More
Guido Bijl

“De manier om Madrid te voelen en te proeven.. Een ervaring om nooit meer te vergeten, zelfs onze kinderen van 9 en 12 vonden het super gaaf. Dank Marijn voor je heldere uitleg en prachtige fiets route door deze imposante stad.”

Read More
Debbie Jumelet

“Enorm genoten van de fietstocht in combinatie met het paleis, evenals het bezoek aan het Prado museum. Marijn weet ZOVEEL en vertelt superboeiend. Echt een aanrader. Hij is zeer flexibel en bracht ons ook naar de beste churros tent, geweldig !!!! ECHT DE MOEITE WAARD !!!!”

Read More
Jaap & Ria

“Wil je iets meer weten over de achtergrond, cultuur, politiek, de keuken, het vermaak en vertier in Madrid en wil je het ook daadwerkelijk met eigen zien, ga dan met Marijn drie uren fietsen. Naast zijn geweldige inhoudelijke kennis van Spanje en Madrid in het bijzonder, is het ook een leuke vent die ook geïnteresseerd is in wat jou beweegt om naar Madrid te komen. Geen standaard gids die zijn riedeltje afspeelt, maar iemand die enthousiast vertelt over datgene wat je graag wilt weten. Een schitterende middag en zeer aan te bevelen aan een ieder die iets meer over Madrid wilt weten en zien dan Plaza Major en Sol.”

Read More
Elisabeth Schoenmakers

“We hebben een paar heerlijke dagen doorgebracht in Madrid.
Allereerst bezochten wij onder leiding van onze gids Marijn El Escorial, een aanrader. De wandeling rondom het complex is prachtig, het klooster en vooral de graftombes zijn zeer imponerend. De volgende dag loodste Marijn ons vlot langs alle wachtrijen het Prado naar binnen. Op heel prettige wijze gaf hij uitleg over de aanwezige kunst en leidde ons langs alle prachtige kunstwerken. Kortom, als je in een korte tijd op een prettige wijze Madrid wil leren kennen, dan beveel ik de trips van deze gids van harte aan.”

Read More
Maxime Tania

“Ik heb kort geleden een te gekke tour gemaakt met Hemels Madrid! Vanuit hartje stad zijn we eerst een stukje met de metro gegaan en dan opeens fiets je door prachtige velden met olijfbomen naar het typisch Spaanse dorpje Chinchón. Marijn vertelt enthousiast over de bezienswaardigheden op de route en verzorgde een heerlijke lunch. Wat een bijzondere ervaring om Madrid’s omgeving te verkennen en lekker te bewegen.”

Read More
Gina Reurings

“De fietstour van Hemels Madrid was de perfecte manier om de stad te verkennen. Marijn z’n kennis over de geschiedenis was een meerwaarde voor ons bezoek. En wat hebben we genoten van de historische stad Toledo.
Heel comfortabel want Marijn had de treinkaartjes voor de sneltrein al gereserveerd. We hebben een paar prachtige doorkijkjes gehad op Toledo en daarna hebben we per voet de oude stad verkent. Marijn wist heel veel te vertellen over de historie van de Kathedraal, Moskee en de geschiedenis van Toledo. Een aanrader!”

Read More
Lex Berger

“Via Hemels Madrid het Koninklijk Paleis bezocht. Een geweldige belevenis! Niet alleen door het gebouw met zijn rijke bezit maar vooral door de heldere toelichtingen van gids Marijn bij de vele kunstschatten en schilderijen van de Spaanse koninklijke families. Een hernieuwde blik op onze geschiedenis waar hij kleurrijk over vertelt. Daarna met hem gefietst langs plekken waar je niet zo snel komt als bezoeker van de stad. Het was, kortom, een onvergetelijke dag.”

Read More
Audrey Hulsmans

“Marijn nam me mee op een echte tour door de tijd en presenteerde me alle schoonheid die Toledo te bieden heeft; De imposante kathedraal, kerken, synagogen en kloosters, de charmante straatjes en het prachtige uitzicht vanaf de stadsmuur. Een route waarlangs een breed scala aan religies, culturen en vorsten die ooit in dit pittoreske stadje woonden, vochten en regeerden, je passeren. Marijn bracht de stad en haar verhaal echt tot leven door zijn enthousiasme en uitgebreide kennis van haar geschiedenis. Hij kende ook de perfecte plekken voor een heerlijk Spaans ontbijt en een goede kop koffie. Het is een juweeltje van een stad die alle van de rijke geschiedenis en cultuur van Spanje belichaamt. Het was niet alleen een prachtige dag in een prachtige stad en in de Spaanse winterzon, maar vooral een onvergetelijke dag vanwege het aangename gezelschap van Marijn en zijn ware ware kennis als gids. ”

Read More
Marijn Rudolf Johán Scholte